Новоизбраният парламент на Гърция положи клетва, съобщават местните медии. Членовете му,

...
Новоизбраният парламент на Гърция положи клетва, съобщават местните медии. Членовете му,
Коментари Харесай

Новият гръцки парламент положи клетва

Новоизбраният парламент на Гърция постави клетва, съобщават локалните медии.

Членовете му, които бяха избрани на вота на 25 юни, се заклеха по време на тържествено съвещание, почнало в 11.00 часа локално време в наличието на президента Катерина Сакеларопулу.

След полагането на клетва народните представители подписаха съответния протокол и получиха директория, включваща Конституцията и Правилника за активността на Народното събрание.

Новият парламент ще се събере на следващия ден, с цел да избере собствен ръководител и президиум по оферти на парламентарните групи, както и устав на Народното събрание.Изборът ще се организира с поименно гласоподаване.

Управляващата партия " Нова народна власт "  предложи досегашния ръководител на Народното събрание Константинос Тасулас.

На първия тур спечелилият претендент би трябвало да получи безусловно болшинство от най-малко 151 гласа. В противоположен случай се организира втори тур и се избира претендентът с максимален брой гласове.

Относно определянето на членовете на президиума на Народното събрание всеки претендент би трябвало да получи минимум 70 гласа, с цел да бъде определен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР